Tips om zelf uw auto te verkopen

Als u uw huidige voertuig alleen verkoopt, krijgt u een hogere prijs dan het inruilen. U kunt altijd verwachten meer te krijgen dan de groothandelsprijs. Maar het zelf verkopen van uw auto kost veel meer dan alleen naar de dealer rijden voor een inruil. U moet het gedoe van adverteren, telefoongesprekken en het tonen van de auto doorlopen.

Stel een scherpe prijs in

Volg het advies in “Wat is de waarde van uw auto? ”, Moet u een goed idee hebben van wat de verkoopprijzen en lokale vraagprijzen zijn voor uw voertuig.

Als u hebt gecontroleerd om te zien wat een lokale dealer zou aanbieden bij een rechtstreekse verkoop, moet u uw auto redelijk kunnen prijzen. Vergeet niet, prijs uw voertuig een beetje hoger dan wat u bereid bent te nemen. Op die manier kan de koper voor een iets lagere prijs onderhandelen en zich daar goed bij voelen. Maar wees niet hebzuchtig. U zult sommige potentiële kopers afschrikken als u een onrealistische prijs instelt.

Effectief adverteren

Er zijn veel manieren om reclame te maken voor uw auto. Sommige zijn effectiever dan andere en de kosten kunnen variëren van gratis auto verkopen tot vrij duur. Voel je niet beperkt door de suggesties die je hier ziet.

Mond-tot-mondreclame is zeer effectief. Vertel uw vrienden, familie, collega’s en iedereen die u kent dat u een auto te koop heeft. Als uw netwerk groot genoeg is, zult u misschien verrast zijn hoeveel interesse u genereert. En het is gratis.

Online geclassificeerde advertenties zijn zeer effectief. Cars.com, dat samenwerkt met MSN Autos en Kelley Blue Book, biedt verschillende advertentiepakketten, van een advertentie van twee weken met een foto van een stockfabrikant van uw model tot een advertentie van 30 dagen met gratis verlengingen en aangepaste foto’s. AutoTrader.com heeft advertentiepakketten die het plaatsen van uw advertentie op verschillende websites zoals AOL en Yahoo omvatten.

Dagelijkse krantenadvertenties kunnen werken, maar zijn niet zo effectief als vroeger. Sommige kranten geven u zowel een gedrukte als een online advertentie voor één prijs.

Advertenties in wekelijkse shoppers en gratis kranten kunnen werken, maar ze kunnen veel concurrentie hebben om aandacht te trekken.

Of probeer de oude stand-bymodus: plaats een bord ‘Te koop’ in het venster van uw auto met uw telefoonnummer en een paar andere details, zoals hoeveel is mijn auto nog waard, modeljaar en kilometerstand.